Logo


Patrieck Bonnet

Saxofoon/Klarinet docent Den Haag


Patrieck Bonnet (NL 1992) groeide op in een muzikaal milieu. Thuis werd hij al op vroege leeftijd geïntroduceerd met klassieke muziek, voornamelijk Beethoven en Chopin.
Hij begon met saxofoon spelen op tienjarige leeftijd en kreeg les bij Ger Ruitenbeek in Ermelo. Op achttienjarige leeftijd begon hij zijn studie op het conservatorium in Zwolle waar hij les kreeg van Rolf Delfos en Sjoerd Dijkhuizen 2011-2015. In 2017 studeerde hij voor zijn Masters af in den Haag waar hij les heeft gekregen van John Ruocco, en Toon Roos. Patrieck was in zijn afstudeerjaar in den Haag finalist bij de “Conservatory talent award 2017” Naast spelen met diverse bands en de Dispokinesis geeft Patrieck saxofoon en klarinet les op meerdere muziekscholen. Patrieck’s saxofoonspel is naast door zijn leraren voornamelijk beïnvloed door tenorsaxofonisten in de school van Lester Young. Bijv. Stan Getz, Hank Mobley, Dexter Gordon en Paul Desmond. Klarinetlessen heeft hij gevolgd bij Peter Marc Dijcks, Oscar Ramspek en Frans de Jong, Denise van Leeuwen en John Ruocco die hem introduceerde met het klassieke klarinetrepertoire.

Patrieck volgt momenteel (2019-2022) een opleiding in Duitsland tot het worden van Dispokinesis-therapeut/pedagoog. o.a. gespeeld op North Sea Jazz Fesitval, Amersfoort Jazz, Bevrijdingsdagfestival flevoland.
Speelt in diverse bands zoals het Patrieck Bonnet Kwintet, Stan Getz Gilberto tribute, Joëlle Goldman Orchestra, Bigband On the Move, Dutch Symphonic Wind Orchestra (klarinet) Winnetoe (Nederpop) en geremplaceerd bij Dutch Concert Big Band, JazzArt orchestra.
Dankzij deze bands samen gespeeld met musici zoals Ack van Rooyen, Reinier Baas, Nancy Marano, Rik Mol, Sjoerd Dijkhuizen, Leo Janssen, Ronald Douglas en meer.  Momenteel geeft Patrieck gepassioneerd les en werkt hij aan zijn debuutalbum.