Logo

Martin Hafizi

drum docent | Rotterdam                                                                  

“Mr. Hafizi is one of the most gifted young instrumentalists that I have had the pleasure of working with, one whose abilities promise a wonderful future in the world of music.”


John McLaughlin Williams
(Grammy award-winning American orchestral conductor)

Is drummen jouw droom?

Ben je op een concert geweest, denken: “Man, dit drummer… Ik wil dat doen!”
Misschien wil je een nieuwe carrière beginnen? Of jij bent >geïnteresseerd om een nieuwe hobby te hebben? In beide gevallen wees klaar voor een drum avontuur en ontmoet de ervaren leraar Martin Hafizi! Hij zal je altijd gemotiveerd houden en toename jouw passie voor drummen nog meer! Zijn deze lessen voor jou?


"Mijn lessen zijn geschikt voor alle leeftijden en niveaus! Ik heb een rijke ervaring in het lesgeven voor kinderen and volwassenen, van beginners tot gevorderden. Er is slechts één vereist: houd van drummen!

Waar zijn de lessen?


Ik geef lessen in mijn studio in Overschie, Rotterdam. De snelweg is vlakbij en dat maakt het geschikt voor de mensen die willen met hun auto van Delft of andere nabijgelegen gebieden te komen. Parkeren is gratis! De studio is ook heel dicht bij Schiedam Centrum dus komen met de metro of trein is heel makkelijk.


Mijn onderwijsfilosofie
“Veel plezier tijdens het maken van vooruitgang"! Deze combinatie is waar ik altijd naar uitkijk in mijn lessen. Deze twee dingen hebben een prioriteit en ze zijn even belangrijk! Afhankelijk van je voorkeuren, zal ik persoonlijke korte-en langetermijndoelen voor je stellen en zullen we samen hard werken om ze te bereiken! We hebben allemaal zwakke en sterke kanten, maar ik zal me concentreren op het beste uit jou en je talent te halen! Tegelijkertijd zal ik ervoor zorgen dat jij elke les geïnspireerd en met een lach laat! Wat kun je leren?
Ben je een beginner? Ik zal ervoor zorgen dat je de basis aspecten van drummen onder de knie hebt:

- een goede stokgreep (essentieel)
- een goede lichaamshouding (cruciaal)
- notities / scores lezen (erg belangrijk)
- drum patterns en grooves (het echte spelen)
- time keeping (vitaal)
- tellen (heel belangrijk)
- enz.Ben jij gevorderd? Daarna gaan we dieper in op je muzieksmaak en jouw wensen en werken tegelijkertijd aan elementen zoals:
- techniek
- spelen met meespeel tracks (alle muziekgenres)
- het opschrijven van je eigen drumkaart van een nummer
- improviseren
- ontwikkeling van uw oor
- persoonlijk geluid (individualiteit)
- enz.


Mijn educatie en ervaring


Ik ben een professionele drummer / percussiespeler / componist. Ik speel al 20 jaar op de drums en heb veel podiumervaring opgedaan. Ik ben ook opgeleid in verschillende muziekvelden - van klassiek slagwerk (middelbare schooldiploma) tot en met jazz (bachelordiploma) en momenteel een masteropleiding in de popafdeling van Codarts Hogeschool voor de Kunsten, Rotterdam. De afgelopen jaren heb ik de eer en het voorrecht gehad om gecoacht te worden door enkele van de topdrummers van Nederland - Hans van Oosterhout, Joost Patocka, Hans Eijkenaar en Martijn Vink. Momenteel ben ik een actieve muzikant, betrokken bij vele uiteenlopende projecten. Ik speel regelmatig met ze in heel Europa en Azië. Enkele van mijn hoogtepunten zijn:

Taichung Jazz Festival (Taichung, Taiwan)
- A to JazZ Festival (Sofia, Bulgarije)
- Plovdiv Jazz Festival (Plovdiv, Bulgarije)
- Grachten Festival (Amsterdam, Nederland)
- Festival Urbano Dejanje (Ljubljana, Slovenië)
- Bimhuis (Amsterdam, The Netherlands)
- InJazz (Rotterdam, The Netherlands)

Hier zijn enkele van mijn prijzen:

- Drie eerste prijzen - National Competition for Percussion Instruments “Pendim” - Plovdiv, Bulgaria
- Drie eerste prijzen - International Competition “Young Virtuosos” - Sofia, Bulgaria - Eerste prijs - International Competition for Young Performers - Valencia,Spain
- Tweede prize - Fifth International Competition for Percussion Instruments - Cannes, France - Derde prijs en publiekprijs - International Percussion Quartet Competition - Luxembourg

In 2018 was Martin de winnaar van Keep a Eye: The Records met zijn eigen band Half Easy Trio.