Logo

Djessy van den Dries-Viool en Piano Docent

Tango / Klassiek /Jazz / Pop

Rotterdam, Vlissingen


Waarom ben je docent geworden?

Ik ben docent geworden omdat ik het ontzettend leuk vind om samen met iemand, of dat nou een kind of volwassene is, het instrument en de muziek te leren kennen. Ik hou veel van muziek en het is mooi om dit te kunnen delen en anderen te kunnen inspireren.

Ook is het voor mij een leuke uitdaging om iemand zo goed mogelijk te helpen om het beste uit zichzelf te halen.

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie haal ik uit veel verschillende muziekstijlen. Ik studeer zelf als violiste Argentijnse Tango muziek aan het conservatorium, maar hou me ook bezig met klassieke muziek, popmuziek en soms maak ik ook een uitstapje naar de jazzmuziek. Dit kan ook allemaal in de lessen aan bod komen als je wil.

Ook mijn medemuzikanten op het podium inspireren mij - er is niets fijners dan samen aan een mooi eindresultaat te werken en om van elkaar te leren en samen de taal van muziek te spreken. Het positieve gevoel wat ik hiervan krijg geef ik ook graag door aan mijn leerlingen.

Waarom geef je graag thuis les en waarom graag op een locatie?

Het is belangrijk dat zowel leerling als leraar zich goed voelen op de plek waar er lesgegeven wordt. Bij mij thuis is het fijn om in een huiselijke omgeving te zijn, waar het makkelijk is om je op je gemak te voelen.

De andere locatie waar ik aan verschillende leerlingen lesgeef is in een lesruimte in het gebouw van het conservatorium. Wat fijn is is dat het gebouw muziek ademt - je hoort het overal om je heen en dit kan je inspireren om zelf nog meer met muziek aan de slag te gaan, en zo kun je dromen over hoe je zelf op een dag zou willen kunnen spelen!

 Wat is het belangrijkste wat u wilt meegeven aan uw leerlingen?

De passie voor muziek maken is iets wat ik graag deel met mijn leerlingen.

Iets waar ik ook enthousiast over ben en graag overbreng is hoe je nou eigenlijk het effectiefst kan oefenen. Er zijn allerlei tips en trucs die ik hiervoor kan geven, waardoor je nog sneller vooruit kunt gaan.

Bij kinderen vind ik het belangrijk om zowel de lessen aan te laten sluiten op hun interesses - bijvoorbeeld hun lievelingsliedjes uit de top-40 - en hen ook kennis te laten met muziek die ze nog niet goed kennen, zoals klassieke muziek. Bijvoorbeeld de bekende vier seizoenen van Vivaldi zijn hier een goed voorbeeld van!

In de lessen voor kinderen wordt vaak zowel gebruik gemaakt van een bestaande lesmethode als kleine oefeningetjes en spelletjes vanuit mezelf.

Welke cursus of opleiding zou u nog graag geven?

Naast dat ik graag ‘gewone’ viool- en pianolessen geef, vind ik het ook heel leuk om hiernaast meer vioollessen te geven aan mensen die graag de Argentijnse Tango willen leren spelen. Er gaat vaak een wereld voor mensen open als ze ontdekken wat er allemaal mogelijk is in die muziek - zowel als je nog maar een paar jaar viool speelt als wanneer je al heel lang speelt. Als violist valt er altijd wat bij te leren, en een nieuwe stijl ontdekken kan dan ontzettend interessant zijn. Ook is het mooi dat je in deze muziek veel van je gevoel kwijt kunt. Er komt veel passie en expressiviteit bij kijken. Ook ben je een stuk vrijer dan in klassieke muziek, maar heb je wel nog genoeg houvast door o.a. de bladmuziek.


Heb je interesse in mijn viool- of pianolessen? Het lijkt het me leuk om jou of je kind binnenkort te ontmoeten tijdens een proefles! 
Cursussen
Vioolles (tango, klassiek, pop, jazz )
Pianoles voor beginners
 


Schrijf je nu in bij Djessy