Logo

Cindy Dimmers

Viool en piano

Cindy Dimmers is viooldocent en geeft pianoles aan beginners. Na het spelen in enkele groepen en het lesgeven op enkele muziekscholen, is het tijd geworden om wat dichter bij huis meerdere mensen kennis te laten maken met muziek.


"Zie het oefenen als ontspanning, en ga rustig onderzoeken hoe iets nieuws werkt als het niet meteen lukt."


Waarom ben je docent geworden?

Eigenlijk vind ik alles aan muziek maken leuk. Lesgeven, met anderen muziek maken, en steeds nieuwe dingen bijleren. Tijdens het lesgeven vind ik het contact met verschillende leerlingen heel erg leuk, iedereen heeft een eigen smaak en favoriete stijl, en een eigen manier van leren. Aan mij de uitdaging om iedereen op zijn eigen tempo zijn favoriete muziek te leren spelen en kennis te laten maken met nieuwe muziek. 

Ook zijn er in Zeeuws Vlaanderen niet veel viooldocenten, daarom lijkt het me leuk om in deze regio meerdere mensen kennis te laten maken met verschillende stijlen vioolmuziek.

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Grote voorbeelden voor me zijn Mairead Nesbitt en Maxim Vengerov. Ook kijk ik naar het gebruik van viool bij grotere bands als bijvoorbeeld Sonata Arctica, waar de viool soms experimenteel gebruikt wordt. 

In de les vind ik het fantastisch als leerlingen steeds weer nieuwe dingen te ontdekken op hun instrument, en om steeds weer met muziek bezig te zijn.

Waarom geef je graag thuis les?

Als je thuis lesgeeft krijg je het gevoel dat je elke dag mensen op visite krijgt van mensen die dezelfde interesse delen. Dit verveelt nooit. Daarnaast zijn de hulpmiddelen en de beste toetsinstrumenten in 1 ruimte. Dit maakt je zeer flexibel. Wat dat betreft is het een groot contrast met je tasje met muziekboeken dat je naar alle locaties van de muziekschool moest meezeulen,

 Wat is het belangrijkste wat u wilt meegeven aan uw leerlingen?

Zie het oefenen als ontspanning, en ga rustig onderzoeken hoe iets nieuws werkt als het niet meteen lukt. Oefen elke dag, maar wel op een goede manier. En bovenal, lekker veel muziek luisteren! Het is het belangrijkste dat het leuk en gezellig is.

Welke cursus of opleiding zou u nog graag geven?

Ik zou heel graag de opleiding doen tot Suzuki docent en ook zou ik graag de cursus ‘muziek op schoot’ willen leren geven.


 

  

Cursussen 

Vioolles

Pianoles

Muziektheorie

Voorbereiding conservatorium

Schrijf je nu in bij Cindy

 

route