Logo


Annejo de Keijzer

Viool docente | Online


Mijn naam is Annejo de Keijzer en ik geef vioolles. Muziek is altijd mijn passie geweest en ik wilde toen ik klein was heel graag viool leren spelen. Het instrument trok me aan omdat het best een uitdaging is om het te leren spelen. De klank van de viool vind ik ook heel erg mooi, het is net als met de menselijke stem, je kunt een scala aan klanken produceren, van heel intiem en gevoelig tot fors geluid. Natuurlijk heb je daar flink wat techniek voor nodig, daarom vind ik techniek ook een van de belangrijkste dingen in het lesgeven. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om met plezier te spelen. Omdat er niet altijd de kans is om samen te spelen met bijv. pianobegeleiding werk ik veel met methodes waarbij je met een cd mee kunt spelen om te oefenen.
Ik heb veel ervaring met beginners. Omdat ik ook betrokken ben bij Stichting Leerorkest, ben ik gewend om ook met jonge kinderen te werken.
Naast het zelf spelen vind ik ontzettend veel voldoening in het lesgeven. Kinderen inspireren me en het geeft me voldoening om te zien wat muziek met kinderen doet. Maar ook volwassenen begeleiden is een mooie uitdaging. Een instrument leren spelen gaat vaak over meer dan  alleen muziek, het heeft ook met je innerlijk te maken. Het is mooi om het groeiproces bij leerlingen te zien. Hoe ga je om met als iets niet gelijk lukt, wat als je iets spannend vindt, enz. Dit was ook mijn motivatie om vioolles te gaan geven. Het is geweldig om te ervaren wat een rust muziek kan brengen. Een unieke combinatie van het bezig zijn op drie niveaus: motoriek, lezen van de noten en gevoel.
Het is een unieke gelegenheid om vanuit huis les te geven online. Het is makkelijk in te plannen en omdat je elkaar live ziet kun je duidelijk aanwijzing en instructie geven.
Schrijf je nu in bij Annejo